“Waar kom ik mijn bed voor uit?”

Stel jij je jezelf deze vraag wel eens? En wat is dan jouw antwoord? Waar kom jij elke dag je bed voor uit?

Heel lang kon ik mezelf dit antwoord niet geven. Ik kon niet goed bij mijn gevoel komen, niet goed bij mijn onderbuik. Teveel in mijn hoofd en ook nog niet voelend vanuit mijn hart. Oordelen over mezelf maalden door mijn hoofd. En mijn hart, tja aan de ene kant een signaal dat ik beter voor mezelf moest zorgen. Aan de andere kant signalen over het moeten zorgen voor anderen. Het gevoel voortdurend heen en weer te worden geslingerd. Vaak pijn in mijn onderrug, stijve heupen, het gevoel van vastzitten, bevroren.

Komt je dit bekend voor?

En als je jezelf deze vragen zou stellen, voel dan eens jouw bekken? Hoe is het met jouw bekken? Wat verteld ze jou? Voelt het warm of koud, ruim of krap? Voelt het gevuld of leeg?
Jouw bekken gevuld met water. Is dit water in beweging of staat het stil? Kun jij dit voelen bij jezelf? Best wel moeilijk hè? Want hoe voel je dat nu?

Laat ik het eens anders vragen.

Hoe zou het zijn als je geen pijn meer hebt in je onderrug. Als je heupen soepeler zou kunnen bewegen. Als je bekken minder gespannen voelt. Hoe zou het zijn als je je vrij kunt bewegen. Zou jij dan kunnen zeggen “wat jou beweegt” in het leven? En “waar jij je bed voor uitkomt?” Jouw bekken, jouw basis, kan je hier veel over vertellen en laten voelen. Want juist jouw bekken staat energetisch voor waar kom jij je bed voor uit? Wat drijft jou? Wat beweegt jou?

YIN Medicine, het bekken

Door het inzetten van functionele Osteopathie, Shiatsu, Cranio-Sacraal therapie, YIN yoga en assisted YIN kan er snel ruimte worden gemaakt in een gewricht, de fascie (bindweefsel), het bijbehorende meridianenstelsel en het human bodyfield (bron: Bivag). YIN Medicine gericht op het bekken, kan worden ingezet voor klachten als:

  • specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie)
  • bekkeninstabiliteit en bekkenklachten

Na drie intensieve dagen vertoeven in Sneek bij opleidingsinstituut Bivag, ben ik weer thuis. Drie dagen onderdompelen in alles wat YIN is. Heel veel verbinden, leren, voelen en onderzoeken over het bekken. En ook in deze drie dagen is er ook bij mij weer veel geraakt en aangeraakt. YIN Medicine voor mezelf om van daaruit weer te delen en te helen. Waarbij vanuit de verbinding met mijzelf de verbinding met jou centraal staat.

Heb jij bij het lezen van deze blog vragen, stel ze gerust. Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal? Voel je welkom om een afspraak te maken. Samen onderzoeken we wat jouw lijf nodig heeft, zodat ook jij antwoord kunt geven op de vraag: “Waar kom jij je bed voor uit?”

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Contact opnemen

Stuur mij een mail en ik kom zo snel mogelijk bij u terug!

Wordt verstuurd

©2022 YIN bij Dewali

Algemene Voorwaarden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?