Hoe heerlijk is het, de zonnestralen op je huid. Ik geniet ervan, en jij? Het voorjaar, in alles zichtbaar, voelbaar en hoorbaar. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar. Fris groen, nieuw leven en de vogels ’s morgens vroeg. Ik word er echt blij van. Samen met de zon geeft dit mij een energie boost.

Ervaar jij dit ook zo? Of heb je nog iets extra’s nodig?

Dit accepteren en toegeven over jezelf kan best moeilijk zijn. Wellicht kijkend naar de ander die bruist van energie. Terwijl jij je helemaal niet zo voelt.

Ik heb dit na het ongevraagd bezoek van Covid ook best wel een langere tijd gehad. En maar zelf blijven proberen dit op te lossen…wat dus niet lukte. Ik had ook gewoon even ondersteuning nodig, het bekende “steuntje in de rug”. Ik hoefde dit alleen maar te accepteren van mezelf. Maar ja, dat is dan toch weer lastig. Toegeven dat het even niet lukt. Het oude patroon van “ik kan het wel, ik red het wel” komt weer even naar boven. En dan komt het moment van besef en daadwerkelijk de stap zetten om te zeggen: ”ik heb jouw ondersteuning nodig”. Op het moment van uitspreken voel ik direct dat er al beweging en ruimte ontstaat in mezelf. Hoe mooi kan je lijf zeggen: “Ja, dat heb ik nodig. Ik voel mij gehoord.”

Het accepteren van het feit dat je het even zelf niet red, en ondersteuning nodig hebt… zorgt voor overgave om je eigen kwetsbaarheid te laten zien en uit te spreken. Waardoor emoties en gevoelens de ruimte krijgen om er te zijn. En de energie weer kan stromen in je lijf.  Door deze stap te zetten voor jezelf creëer je ruimte. Echt waar!

Jezelf weer in beweging brengen door alleen al je kwetsbaarheid te durven tonen. Maar dat is nog al wat he, je kwetsbaar opstellen. Je masker af te zetten van de ogenschijnlijke sterke vrouw die alles kan en gewoon doorgaat. Dat kan heel spannend zijn en hulp vragen kan voelen als falen.  Falen dat je het zelf niet op kunt lossen, het zelf niet redt. Dat je zwak en onzeker bent.

Er zit echter ook een andere kant aan. Op het moment dat je je masker ophoudt kan niemand zien wie je werkelijk bent van binnenuit. De vrouw die je echt zou willen zijn. Niemand kan zien dat je eigenlijk dat steuntje in je rug wel nodig hebt. En zullen ze het ook niet vragen… Pas als jij je masker, al is het langzaam en stap voor stap, laat zakken…dan ziet de ander dat je ondersteuning nodig hebt. Pas dan kunnen ze zien dat jij niet lekker in je vel zit.

Mocht mijn verhaal herkenbaar voor je zijn, durf dan de stap voor jezelf te nemen om “het steuntje in je rug” te vragen. Je bent altijd welkom. Een afspraak maken kan online, je hebt direct inzage in mijn agenda.

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt. Samen kiezen we de route, jij loopt het pad en ik loop een stukje met jou mee. Heb je behoefte om eerst even te overleggen? Dat kan natuurlijk ook. Elke maand geef ik twee gratis (Y)inzichtsessies weg ter waarde van €67,- Je kunt de (Y)inzichtsessie hier aanvragen.

Tot slot een quote die ik tegenkwam en welke ik ook in de YIN yogalessen van afgelopen week heb gedeeld. Zo mooi aansluitend bij het thema loslaten & overgave:

“In het loslaten van – de controle – kunnen we zien  – wat in overgave – is”

YIN  (Your Inner Nature), jouw innerlijke natuur. YIN gaat over jou, over wat er bij jou van binnen speelt. Wil je ook eens een YIN yoga les beleven? Ervaring is niet nodig en je hoeft ook niet lenig te zijn. YIN gaat niet over of jij je tenen aan kunt raken. YIN gaat over jezelf van binnen raken. Kun jij accepteren, loslaten en overgeven? Durf jij kwetsbaar te zijn en hulp te vragen? YIN yoga laat jou dit ervaren en ontdekken. Je kunt hier online proefles(sen) boeken.

Voor nu wens ik jou veel  lentezon toe en een voelbaar steuntje in je rug.

Liefs Tanja

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Contact opnemen

Stuur mij een mail en ik kom zo snel mogelijk bij u terug!

Wordt verstuurd

©2022 YIN bij Dewali

Algemene Voorwaarden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?