YIN therapie

Yin therapie bij fysieke en mentale klachten

Heb jij terugkerende lichamelijke klachten of pijn zonder medische oorzaak?

Kom je niet verder en zit je voor je gevoel helemaal vast?

Kun je wel wat mentale rust gebruiken?

En wil je daar NU verandering in brengen?

 

Dan is Yin therapie wellicht het pad voor jou!

De verbinding tussen je hoofd, hart en lichaam is zoek. De disbalans die je ervaart, zegt iets over jou. Vastzittende patronen, gedrag en emoties belemmeren jou te leven vanuit je eigen innerlijke kracht. Hierdoor kom je jezelf elke keer weer tegen en loop je vast, fysiek en mentaal. Je klachten blijven terugkomen, of er ontstaan elke keer andere klachten. Jouw lijf roept (of schreeuwt) om aandacht…..

Yang elementen binnen de “yinyoga” maken dat er een vorm ontstaat die we Yin therapie hebben genoemd.

Deze vorm binnen de Yin Yoga richt zich vooral op het invullen en neerzetten van de individuele sessies. In deze 1 op 1 sessies gaat het echt om jou, verdieping in wat in jou speelt. Soms heb je even extra steun nodig om verder te komen. Door weer te leren voelen en verbinden jouw binnenkant ontstaat er rust en ruimte in jou. De diepere lagen onderzoeken en kijken naar aangeleerde patronen en gewoonten.

Yin therapie  is speciaal gericht op:

 • specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie)
 • bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
 • knie artrose en enkelklachten
 • heupklachten en heupartrose
 • schouder- en nekklachten
 • pijn zonder medische oorzaak
 • stress en spanning
 • slaapproblemen, piekeren
 • Burn-out
 • Post-Covid
 • Inzicht krijgen in aangeleerde patronen en gewoonten

Technieken vanuit de Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio-Sacraal therapie worden ingezet bij Yin therapie. Met een individuele sessie (Yin therapie) kan snel ruimte worden gemaakt in het gewricht, het bindweefsel (fascie), het bijbehorende meridiaan stelsel wanneer een houding in de Yin Yoga niet optimaal kan worden ingenomen of uitgevoerd. Onderdeel van de YIN therapie kan ook zijn: YIN massage met inzet als voetreflex-, ontspannings-, meridianen-, tuina massage, reiki en aromatherapie. Dit zorgt ervoor dat de diepere lagen in jou worden aangeraakt.

Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van jouw situatie. Soms volstaat één sessie. Het kan ook zijn dat jouw klachten al langere tijd bestaan waardoor er meerdere sessies nodig zijn. Samen bespreken we wat nodig is en wat past bij jou.

Jouw investering: 90 minuten €92,50

Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven

Functionele Osteopathie

De Functionele osteopathie is een begeleidingsmethode waarbij het hele lichaam als eenheid wordt gezien. We gaan er vanuit dat het bewegingsapparaat als geheel reageert waanneer er ergens een probleem ontstaat.

Het onderzoeken en begeleiden en afstemmen van de samenhangen in het totale lichaam is datgene waar het werkelijk om gaat binnen de Functionele osteopathie.

Tijdens de individuele sessie combineer ik verschillende technieken o.a. Functionele osteopathie, Cranio-Sacraal, inzichten vanuit de Shiatsu, hoofdreflex-, voetreflex-, ontspannings-, meridianen-, tuina massage, reiki en aromatherapie, yin yoga en coaching.

Het hele lichaam als eenheid waarbij er in deze methode vanuit wordt gegaan dat alle gewrichten invloed op elkaar hebben en verstorend kunnen werken op het moment dat er een klacht ontstaat. De pijn wordt op een andere plek gevoeld als waar de oorzaak eigenlijk vandaan komt. Door gebruik te maken van zachte ritmische impulsen (oscillatie technieken), ontstaat meer beweeglijkheid van de gewrichten, de stand van de botten ten opzichte van elkaar en het bindweefsel wat ervoor zorgt dat het spierweefsel ontspant. Het lichaam wordt uitgenodigd om te herstellen met deze zachte, pijnvrije methode.

Yin therapie is dan ook geen behandelmethode maar een begeleidingsmethode om te komen tot zelfherstel van het lichaam.

Cranio Sacraal

De Cranio Sacraal Therapie is een behandelwijze waarbij een diepe ontspanning ontstaat in het cranio sacraal systeem en op diepere lagen in het bindweefselsysteem met behulp van zachte manuele technieken.

Het Cranio Sacraal Systeem omvat het centrale zenuwstelsel, wat bestaat uit de hersenen (beschermd door de schedel/cranium) en loopt langs het ruggenmerg naar beneden en eindigt in het heiligbeen (sacrum). Het centraal zenuwstelsel is van cruciaal belang voor ons totale functioneren, werkelijk alles in het lichaam is verbonden met dit systeem.

Het biedt een lichamelijke toegang om inzicht te krijgen in de oorsprong van ziekte en/of probleem. Via aanraking en dialoog wordt een beroep gedaan op het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Verouderde cellen en afvalstoffen worden afgescheiden en nieuwe cellen en voedingsstoffen aangemaakt en getransporteerd.

Het lichaam kan zich herstellen en dieper in contact komen met de alom aanwezige levenskracht, ook wel de prana of chi genoemd.

Alle structuren in ons zijn met elkaar verbonden door bindweefsel. Dit bindweefsel kunnen we ons voorstellen als een laken dat onze schedel, ruggenmerg, organen, botten, spieren, gewrichten, bloedvaten en zenuwen omhult, steunt en verbindt.

Meestal is ons lichaam in staat een fysiek trauma of ongeval zelf te herstellen. Ditzelfde geldt voor emotionele trauma’s. Soms is het zo dat het trauma te groot is of teveel achter elkaar waardoor ons lichaam niet meer in staat is om dit te genezen. Dan wordt het opgeslagen (ingekapseld) in het lichaam als een litteken. We hebben littekens in verschillende lagen in ons lijf, zowel bewust als onbewust. Lichamelijk, emotioneel en in onze ziel. De last en pijn van de gebeurtenis blijft zich maar melden, telkens in een andere vorm en op een andere plek. Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel gaat verharden.

Beweging, emotie en mentale herinnering worden op deze verharde plaatsen opgeslagen en kunnen op onverwachte momenten in het dagelijks leven ineens weer “geraakt” worden, waarbij de pijn, emotie, en/of herinnering van die gebeurtenis opnieuw wordt ervaren.

Door de diepe ontspanning die Cranio Sacraal therapie ontstaat kunnen ook de diepere lagen worden aangesproken die met het eerder genoemde litteken (verharding ten gevolge van inkapseling) te maken hebben. Het zijn deze littekens die mogelijk te maken hebben met het voortbestaan van klachten of het steeds terugkeren ervan.

Shiatsu

Het uitgangspunt van Shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam. Is het lichaam namelijk in balans, dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

Shiatsu betekent letterlijk “druk met de vingers”. Met deze drukpuntmassage worden de accupunctuurpunten en/of de energiebanen (meridianen) gestimuleerd. De druk op het lichaam bevordert de zogenoemde Qi. De meridianen zijn als riviertjes die ruimte nodig hebben om de Qi te laten stromen. Klachten/ blokkades zijn als stenen in deze riviertjes die het stromen verhinderen. Om je vitaal te voelen is het belangrijk dat de meridianen ruimte hebben omdat elke meridiaan gekoppeld zit aan een orgaan.

De Hara (buik) neemt bij Shiatsu een belangrijke plaats in en is een krachtig centrum van energie. De Hara staat bekend als Qi of Ki zee. Qi is onze basisenergie. Als de Qi niet goed kan stromen in ons lichaam, ontstaan er lichamelijke en fysiek klachten.

Shiatsu is te vergelijken met Accupunctuur maar dan zonder naaldjes. Shiatsu is ontstaan in Japan maar de geneeskunde van Japan vindt zijn oorsprong in China. een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijkje zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam.

Daarnaast geeft Shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd is geworden. Het hectische dagelijks leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

Traject Jouw lijf, jouw thuis

Tijdens de individuele sessie combineer ik verschillende technieken o.a. Functionele osteopathie, Cranio-Sacraal, inzichten vanuit de Shiatsu, hoofdreflex-, voetreflex-, ontspannings-, meridianen-, tuina massage, reiki en aromatherapie, yin yoga, coaching en BRTT & TRB.

Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van jouw situatie. Soms volstaat één sessie. Het kan ook zijn dat jouw klachten al langere tijd bestaan waardoor er meerdere sessies nodig zijn. Wellicht is dan het traject Jouw lijf, Jouw thuis passend voor jou.

Beleving van mijn klanten

“Na deze behandeling ken ik mijn lichaam nog wat beter en fietste ik lichter en vooral losser in mijn bekken en rug weer naar huis”

Beleving van Patty:

Vandaag heeft Tanja bij mij in de praktijk gebracht, wat ze bij de Yin therapie opleiding heeft geleerd.

Ik had geen idee wat ik kon verwachten en ik dacht dat ik mijn lichaam al goed kende. Na deze behandeling ken ik mijn lichaam nog wat beter en fietste ik lichter en vooral losser in mijn bekken en rug weer naar huis. Dat Tanja een warme, lieve vrouw is, heeft zeker meegeholpen. Dank je wel voor deze behandeling en ik ga zeker de (voor mij) goede Yin houdingen die je me hebt meegegeven blijven oefenen.

“We sluiten de ene keer af met een YIN yoga houding, de andere keer moet ik echt weer even landen”

De beleving van Maaike:

Ik kom nu regelmatig bij Tanja en ik wil niet meer anders! Tanja luistert naar je verhaal, en komt met suggesties en in samenspraak kiezen we waar ik behoefte aan heb. Tijdens de YIN massage voel je de rust van Tanja, waardoor ik zelf ook helemaal rustig word. De bewegingen voelen fijn en vertrouwd aan, waar Tanja heen gaat, gaat haar hand met haar mee, zodat ik weet waar ze is, waardoor ik mij echt heel veilig voel. We sluiten de ene keer af met een YIN yoga houding, de andere keer moet ik echt weer even landen, Tanja geeft mij daar ook de ruimte voor. Met een glaasje water aan het einde, kom ik weer tot mezelf.

Heb je na het lezen toch nog vragen? Stel ze gerust. Of herken jij jezelf in bovenstaande en wil je NU stappen ondernemen voor jezelf? Maak dan een afspraak. Samen kijken we wat passend is voor jou.

Gratis (Y)inzichtsessie

Heb jij als vrouw het gevoel dat je beter in je vel zou kunnen zitten? Heb je handvatten nodig hoe je dit voor jezelf zou kunnen doen? Ik kan je helpen en geef jou in een gesprek van 30 minuten direct 3 super tips die jij direct kunt toepassen.

Contact opnemen

Stuur mij een mail en ik kom zo snel mogelijk bij u terug!

Wordt verstuurd

©2024 YIN bij Dewali

Algemene Voorwaarden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?