YIN yoga, uit je hoofd in je lijf

Privéles YIN yoga

Soms is de stap naar een Yin yoga groepsles nog te groot. Wellicht is dan een privé Yin yoga les passend. Alle aandacht alleen voor jou. Samen kijken we wat jij nodig hebt.

Yogahoudingen gericht op jouw behoeften met persoonlijke aanraking, begeleiding, inzet van Yin Medicine technieken zoals Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio Sacraal. Begeleiding bij meditatie & lekker ontspannen in een heerlijke warme omgeving.

Met mijn helende handen geef ik jou Assisted YIN waardoor jij nog meer kunt verzachten en nog meer naar binnen kunt keren. Met mijn stem, de passende muziek en de helende geuren een YIN yoga sessie passend voor jou op dát moment.

Wat is Yin Yoga?

YIN – Your Inner Nature – Jouw Innerlijke Natuur

Yin Yoga gaat dus over jou. Een Yin Yoga houding duurt ongeveer 3-5 minuten, en zijn meestal zittend of liggend. Bij de yin houdingen worden de verschillende meridianen (de waterbanen) gestimuleerd waardoor de levensenergie (Chi) weer beter kan stromen. Verstillen, smelten, verzachten, voelen, ontspannen en loslaten. Overgeven aan een houding, en de zwaartekracht zijn werk laten doen. Je zult voelen dat er meer ruimte ontstaat.

Discomfort

Voelen de houdingen altijd fijn? Nee, zeker niet. Yin Yoga gaat ook over discomfort, jouw discomfort. Door dit op te zoeken in een houding ontstaat er ruimte in je bindweefsel (Fascia) en gewrichten. Ervaren en observeren wat er in jouw lijf gebeurd, zonder oordeel. Pijn, weerstand, krapte, emoties. Aandacht geven aan het stukje van jou wat op dat moment om aandacht vraagt.

Omarmen

Soms datgene omarmen wat je tegenkomt bij jezelf, in jezelf. Omdat dit een stukje van jou is wat bij jou hoort. Grenzen opzoeken in de houding, de houding beleven en doorleven. Jouw grenzen verleggen of misschien wel accepteren op dat moment. Om van daaruit weer te groeien. Immers alles wat je aandacht geeft, groeit.

Innerlijke rust

Yin yoga geeft ook innerlijke rust. Dichtbij jezelf en luisteren naar wat jouw lijf je vertelt. Je even afsluiten voor de buitenwereld en alleen maar “zijn”. In rust met passende muziek, soms in stilte. De aanraking van mijn helende handen en de begeleiding van  Laat mij je meenemen op jouw reis, jouw YIN met mijn stem, mijn aanraking, passende muziek en helende geuren.

Jouw investering in deze Privé les : 90 minuten €92,50

foto zittende vlinder Tanja
IMG_1271

Yin yoga – Spieren en bindweefsel
Fascia is een bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt. Het geeft ondersteuning aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan je lichaam. Door de yin houdingen maak je dit bindweefsel sterker, laat je het beter doorstromen en wordt het elastischer. De gewrichten worden zo beweeglijker en actiever en er ontstaat meer ruimte en flexibiliteit in het lichaam.

Yin yoga – Uit je hoofd, in je lijf

Yin yoga gaat, naast het oprekken van bindweefsel, over het zijn in het moment, in je lijf, in de ruimte en in je gevoel. Yin Yoga kan hierdoor een meditatief en rustgevend effect hebben op je hele lijf. Een van de mooiste effecten van Yin Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen. Bij Yin Yoga geef je je over aan de houding, de zwaartekracht en de ademhaling. En krijg je de tijd om jezelf te voelen, je grenzen te ervaren, te accepteren en los te laten. Gevoelens en emoties kunnen naar boven komen. Het is goed zoals het is. Door dichtbij jezelf te zijn en te voelen kun je je op deze manier overgeven en vernieuwen. Accepteren dat wat is, loslaten en ruimte scheppen bij jezelf, in jezelf.

Dus is Yin Yoga zweverig? Helemaal niet.

> het is een specifieke yogavorm die gaat om totale ontspanning, voelen en overgave

> oprekken diepliggend bindweefsel met behulp van zwaartekracht

> creëren van ruimte in weefsel en gewrichten

> energie kan weer beter stromen

> het loskomen van stress en spanning

> grenzen opzoeken en respecteren

Yin yoga gaat niet over het aanraken van je tenen maar over het aanraken van dát wat in jou aanwezig is.

Mijn kennismaking met Yin Yoga.

Yin Yoga is op mijn pad gekomen in de periode voordat ik in een burn-out terecht kwam. Ik voelde mij al constant moe en leeg. De gedachte om actief bezig te zijn maakte mij al moe. Destijds volgde ik Kundalini Yoga, wat ik met veel plezier een aantal jaren heb gedaan. Alleen had ik daar nu de energie niet meer voor.

Als onderdeel van het pad om mijzelf weer terug te vinden, ben ik op zoek gegaan naar een andere yoga vorm. Ik ben terecht gekomen bij Yin Yoga en heb dit nooit meer los gelaten.

In de eerste les voelde ik het al: dit is de juiste keuze voor mij. In de lessen die daarop volgden heb ik stap voor stap geleerd om te ontspannen en los te laten. Weer mijn lijf leren voelen, observeren en samen met de ademhaling kwamen ook de emoties langzaam los. De eerste keer dacht ik echt: wat gebeurd er nu? Ik voel tranen.

Dit is voor mij een lang traject geweest. Immers iets wat zich in jaren heeft opgebouwd, is niet van de ene op de andere dag opgelost en verwerkt. Sterker nog, ook nu gebeurd er tijdens de Yin nog veel bij mij. Yin Yoga heeft mij geleerd verbinding te maken met mijzelf en in verbinding te blijven.

En soms als ik even afdwaal, wat nu eenmaal gebeurd, kan ik mijzelf weer hervinden en mijn pad vervolgen.

Hoe mooi is het om dit jou te kunnen delen.

Dragonfly recht Tanja

Stel je voor dat je in plaats van "doen", eens gaat starten met "zijn".

Online Yin yoga

Online YIN yoga lessen

YIN bij Dewali biedt de mogelijkheid om Online YIN yoga lessen te volgen. Je kunt kiezen uit vijf verschillende online lessen met verschillende thema’s. Yinne vanaf je eigen plekje thuis welke jij mag creëren voor jezelf.

Jouw investering: €10,- per les

assist cattepillarpose

Ervaringen van yogi's

“Ondanks dat je een groepsles volgt, voelt de les intiem en persoonlijk”

De beleving van Carmen:

Mijn eerste yin yoga les zit erop, en wat heb ik ervan genoten. Al langere tijd het voornemen om een keer een les te volgen maar het juiste moment was er steeds niet. Het lukt Tanja uitstekend een fijne relaxte sfeer te creëren, een plek waar je je thuis voelt.

Het lukte vrij goed om in een ontspannen vibe te komen met grote delen van de les een leeg hoofd. Wat een talent van Tanja is, is ondanks dat je een groepsles volgt het niet zo voelt. De les is intiem en persoonlijk.

Ik ben blij dat ik mezelf hier de tijd voor heb gegund, iets wat ik vaker ga doen. Geeft een tevreden en rijk gevoel.

“Yin yoga maakt je lijf soepel en sterk, maar heeft daarnaast ook een meditatief en rustgevend effect”

De beleving van Denise:

Na de bevalling van onze jongste dochter, nu twee jaar geleden, bleef ik last houden van krampachtige spieren in mijn bekken en rug. Ik kon daardoor ook niet lang op mijn benen staan. Fysiotherapie heeft de klachten iets verminderd, maar sinds ik bij Tanja yin yoga lessen volg merk ik pas echt verschil!

Na de eerste proefles ervaarde ik meteen een enorme verlichting van mijn klachten. Wat een verademing! Sindsdien ga ik iedere week naar Tanja om te yinnen. Yin yoga maakt je lijf soepel en sterk, maar heeft daarnaast ook een meditatief en rustgevend effect. Een waar kadootje voor jezelf.

 

“Zo dankbaar om na elke yin yoga sessie steeds meer en meer thuis te komen in mijn eigen lijf”

De beleving van Anita:

Een rustige en sfeervolle ruimte op aangename temperatuur met ontspannende, soms emotioneel pakkende muziek….

Het voelde voor mij vertrouwd om yin yoga houdingen met ondersteuning van Tanja wederom te mogen ervaren. In mijn lijf voelde ik afwisselend ruimte, onrust, stroming en beklemming. Ik werd geraakt door ‘oud zeer’ en liet mijn tranen los.

Zo dankbaar om na elke yin yoga sessie steeds meer en meer thuis te mogen komen in mijn eigen lijf.

“Het voelde goed met elkaar en de houdingen gaven ons weer energie af en toe aangevuld door de energie van Tanja”

De beleving van Annet:

Op een woensdagavond eindelijk in een kleine groep weer een yin avond bij Tanja. Bij binnenkomst de heerlijke geur van Essentiele oliën en mooie zachte muziek. We lagen heerlijk op onze mat om neer te dalen en naar binnen te keren.

Het voelde goed met elkaar en de houdingengaven ons weer energie af en toe aangevulde door de energie van Tanja. In rust en met een voldoen gevoel weer naar huis. Zeker voor herhaling vatbaar.

Voel je welkom, ik ont-moet je graag.

Heb jij na het lezen nog vragen? Of heb je behoefte om even te sparren? Zit je met lichamelijke of mentale klachten waar je vragen over hebt? Je mag mij altijd mailen. Ik neem dan even telefonisch contact met je op. Zo kun je ook direct je vragen stellen.

Contact opnemen

Stuur mij een mail en ik kom zo snel mogelijk bij u terug!

Wordt verstuurd

©2024 YIN bij Dewali

Algemene Voorwaarden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?