Dewali Yin Yoga groepslessen:

Tijden:

Donderdag:
18.30-19.45 uur
20.15-21.30 uur

Prijzen:

Losse les €15,00

10 lessen kaart €135,00

Locatie: Chi Schagen
Nes 5, 1741 NH Schagen
Tel: 06-27216286

info@dewali.nl

Aanmelding kan via info@dewali.nl

ZORG voor jezelf, tot snel, tot YIN!
Liefs Tanja

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga gaat over voelen, loslaten en ontspannen. Elke Yin Yoga houding duurt ongeveer 3-5 minuten, en zijn meestal zittend of liggend. Overgeven aan een houding, en de zwaartekracht zijn werk laten doen. Je zult voelen dat er meer ruimte ontstaat. Voelen de houdingen altijd fijn? Nee, zeker niet. Yin Yoga gaat ook over discomfort, jouw discomfort. Door dit op te zoeken in een houding ontstaat er ruimte in je bindweefsel (Fascia) en gewrichten. Ook stimuleer je bepaalde meridianen bij de yin houdingen waardoor de levensenergie (Chi) weer beter kan stromen. Bij Yin Yoga kan stress en spanning loskomen en ga je in een houding jouw grenzen opzoeken en respecteren.

Yin yoga: uit je hoofd, in je lijf.

Yin yoga gaat, naast het oprekken van bindweefsel, over het zijn in het moment, in je lijf, in de ruimte en in je gevoel. Yin Yoga kan hierdoor een meditatief en rustgevend effect hebben op je hele lijf. Een van de mooiste effecten van Yin Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen. Bij Yin Yoga geef je je over aan de houding, de zwaartekracht en de ademhaling. En krijg je de tijd om jezelf te voelen, je grenzen te ervaren, te accepteren en los te laten. Gevoelens en emoties kunnen naar boven komen. Het is goed zoals het is. Door dichtbij jezelf te zijn en te voelen kun je je op deze manier overgeven en vernieuwen. Accepteren dat wat is, loslaten en ruimte scheppen bij jezelf, in jezelf.

Mijn kennismaking met Yin Yoga.

Yin Yoga is een aantal jaren geleden op mijn pad gekomen. In de periode voordat ik in een burn-out terechtkwam voelde ik mij al constant moe en leeg. De gedachte om actief bezig te zijn maakte mij al moe.

Destijds volgde ik Kundalini Yoga, wat ik met veel plezier een aantal jaren heb gedaan. Alleen had ik daar nu de energie niet meer voor.

Als onderdeel van het pad om mijzelf weer terug te vinden, ben ik op zoek gegaan naar een andere yoga vorm. Ik ben terecht gekomen bij Yin Yoga en heb dit nooit meer los gelaten.

In de eerste les voelde ik het al: dit is de juiste keuze voor mij. In de lessen die daarop volgden heb ik stap voor stap geleerd om te ontspannen en los te laten. Weer mijn lijf leren voelen, observeren en samen met de ademhaling kwamen ook de emoties langzaam los. De eerste keer dacht ik echt: wat gebeurd er nu? Ik voel tranen.

Dit is voor mij een lang traject geweest. Immers iets wat zich in jaren heeft opgebouwd, is niet van de ene op de andere dag opgelost en verwerkt. Sterker nog, ook nu gebeurd er tijdens de Yin nog veel bij mij. Yin Yoga heeft mij geleerd verbinding te maken met mijzelf en in verbinding te blijven.

En soms als ik even afdwaal, wat nu eenmaal gebeurd, kan ik mijzelf weer hervinden en mijn pad vervolgen. Yin Yoga is net als Massage onderdeel van dit pad.

Hoe mooi is het om dit met anderen te kunnen delen.

Dus is Yin Yoga zweverig? Helemaal niet.

  • het is een specifieke yogavorm die gaat om totale ontspanning, voelen en overgave
  • oprekken diepliggend bindweefsel met behulp van zwaartekracht
  • creëren van ruimte in weefsel en gewrichten
  • energie kan weer beter stromen
  • het loskomen van stress en spanning
  • grenzen opzoeken en respecteren

Spieren en bindweefsel

Fascia is een bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt. Het geeft ondersteuning aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan je lichaam. Door de yin houdingen maak je dit bindweefsel sterker, laat je het beter doorstromen en wordt het elastischer. De gewrichten worden zo beweeglijker en actiever en er ontstaat meer ruimte en flexibiliteit in het lichaam.

Voorwaarden Yin-Yoga

Kun je een keertje niet of heb je vakantie: wil je dit dan 24 uur voor de les begint aan mij doorgeven. 

Bij een te late afmelding kan de ingeplande les niet meer worden ingehaald, dan is de gemiste les voor jouw eigen rekening. 

Afmelden kan via WhatsApp of mail met je naam en je ingeplande dag en lestijd.

De leskaarten zijn 3 maanden geldig. Reeds aangekochte leskaarten worden niet uitbetaald. De Yin Yoga leskaarten kunnen niet worden gebruikt voor massages.

Alle lopende leskaarten worden vanzelfsprekend verlengd met het aantal dagen dat de yogalessen tijdens de looptijd van jouw kaart vervallen wegens nationale feestdagen, vakantie of mogelijke afwezigheid van mij.  Kaarten zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. De Yin Yoga groepsles vervalt op officiële feestdagen.

Proefles is gratis. Wel altijd eerst even vragen of er nog een plekje over is. Bij aanmelding overleggen we samen welke dag/tijdstip mogelijk is.

Contact opnemen

Stuur mij een mail en ik kom zo snel mogelijk bij u terug!

Wordt verstuurd

©2024 YIN bij Dewali

Algemene Voorwaarden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?